Blog

A kismamák és az LPG nyirokmasszázs

Távozó kilók, centik és az „új test”

http://youtube-letoltes.com/kep.jpgRövid, lényegere törő és átlagosnak mondható összefoglalás a szülés után: a szüléssel mintegy hatkilónyi súlytól szabadulunk meg. Ennyit tesz ki a baba, a magzatvíz, a méhlepény, a vérveszteség, a verejtékezés. A hasunk a szülés után mégis zavarba ejtően nagy. (A méh a szülést követően mintegy 1 kg, hossza 16-18 cm.) Egy héttel később már mindössze feleakkora, majd hat-nyolc hét elteltével alig 100 grammot nyom, és 6-8 cm nagyságú.

Ami a testsúlyt illeti, ha minden rendben megy, a gyermekágy időszakának végére 10-12 kilóval fog kevesebbet mutatni a mérleg, mint közvetlenül szülés előtt.

Igen ám, de a statisztika nem terjed ki a kinyúlt hasi szövet regenerálódásának becsült idejére. Ahány nő és terhesség, annyi féle úton-módon és időben történhet. A teljes regenerálódás jó esetben hosszú hónapokba telik. Igen, ez a jobbik eset. Sajnos sokszor eredménytelen és a látvány lehangoló. Nekem 3 gyerkőc után: lötyögős, meglazult, kinyúlt, striás volt.

Valljuk be őszintén, minden kismama arra vágyik, hogy minél hamarabb olyan csinos, mozgékony legyen, mint a bébivárás előtt. A hormonháztartás visszaállása önmagában nem képes mindet a terhesség előtti, megszokott állapothoz segíteni. Főképp nem egy kinyúlt kötőszövetet. Aki mázlista, annak a génjeiben szerepel az ezért felelős aranyat érő génutasítás. Nekünk, átlagos embereknek, nem. Tudjuk az okos tanácsokat. Valahogy így: egy kis torna, egészséges táplálkozás, változatos programok, lehetőleg kimozdulás otthonról…..

És akkor most jöjjön a jó hír. Létezik egy kötőszövet erősítő, francia eredetű eljárás. A neve: LPG nyirokmasszázs (nyirokdrenázs), mivel nyirokmasszázs az alapja, non-invazív, 100%-ban természetes. A nyirokmasszázs jótékony hatásait csak röviden érinteném:

 • fokozódik a nyirokkeringés
 • javasolt ödémás panaszok esetén
 • alkalmazzák kitágult erek, pangó vér miatt kialakult visszeres lábra, keringi panaszok enyhítésére
 • immunrendszer erősítése céljából

Ha az esztétikai szempontok a döntőek, akkor talán sokkal fontosabb, hogy:
 

 • fogyaszt (alakformáló kezelésnek is hívják)
 • a szövetállomány minden rétegére hat, tehát erősíti, feszesíti a felső réteget
 • enyhíti a stria tüneteit
 • vágás, műtéti heg, ödéma, véraláfutásos terület, sérülés utáni regeneráció felgyorsítására is szolgál
 •  tökéletes a mélyebb rétegben lévő cellulit vagy narancsbőr kezelésére
   

Maga a kezelés rendkívül kellemes, nem fájdalmas és egyénre szabott, hiszen nincs két egyforma test, mint tudjuk. Általában kúraszerűen célszerű alkalmazni szoptatás után. Sok kismamának és nekem is bevált. Tudjátok, kevesen mondják meg rólam, hogy van három gyerekem.

Hát csajok, csak annyit tudok mondani: Hajrá-hajrá!